Restauracja Kaczka i Wino

Nasza filozofia

Kuchnia w Villi Elise to wyjątkowa dla nas sprawa, bo sami należymy do tzw. foodies, czyli bez dobrego i prawdziwego jedzenia żyć nie umiemy.

Taką właśnie kuchnię, opartą na naturalnych produktach, serwujemy w naszej restauracji „Kaczka i Wino”. Nasi kluczowi dostawcy, to lokalni producenci z Ziemi Kłodzkiej, ale również z innych części Dolnego Śląska. Motywem przewodnim menu naszej restauracji są kaczka i wino – dwie nasze ogromne pasje. Kaczka serwowana jest na kilka sposobów, w zależności od sezonu i dostępności różnych produktów. Specjalnie skomponowana przez nas karta win oraz organizowane kilka razy w roku degustacje  pomagają nam sukcesywnie szerzyć kulturę picia wina.

W naszej karcie znajdują się również propozycje dla wegan i wegetarian.

 

Kolejną specjalnością restauracji jest wypiekany na miejscu prawdziwy chleb na zakwasie, który dzięki swojej unikalnej recepturze zyskał znak Dziedzictwa Kulinarnego Dolnego Śląska.

Restauracja, jako pierwsza na Dolnym Śląsku, uzyskała rekomendację SLOW FOOD POLSKA.

 

Wraz z Szefową kuchni – Agnieszką Kukin zapraszamy Państwa w podróż kulinarną po Dolnym Śląsku z elementami kuchni tradycyjnej, jednocześnie nie bojąc się akcentów kuchni świata.