Piątek 2 Lutego, godz. 19:00, Restauracja KACZKA i WINO
Tegoroczny karnawał zaczął się na dobre!
Jest to zatem doskonała okazja, aby porozmawiać o… bąbelkach!
Czy każde wino musujące to szampan? Czym różni się prosecco od cavy czy szampana? Na te i inne pytania postaramy się odpowiedzieć podczas najbliższej Nocy Wina.
Kolacja składać się będzie z pięciu dań, a towarzyszyć im będą ciekawi przedstawiciele win musujących!
Spotkanie poprowadzi Justyna Korn – pilotka wycieczek enoturystycznych, dziennikarka winiarska i do niedawna również szefowa redakcji wydawnictwa „Czas Wina”
02.02.2024, godz. 19:00
MENU
APERITIF
wino: Cava Palau semi seco , DO Cava, Hiszpania
PIERWSZA PRZYSTAWKA
– Terrina z jesiotra z pistacjami, seler naciowy z jabłkiem
wino: Pradio Passaparola Prosecco, Veneto, Włochy
DRUGA PRZYSTAWKA
– Maślane risotto z selerem naciowym i parmezanem
wino: Cava Mont Marçal Extremarium Brut Reserva, Katalonia, Hiszpania
TRZECIA PRZYSTAWKA
– Łosoś z cytrusami i awokado na grillowanej brioszce
wino: Crémant de Bourgogne Victorine de Chastenay Millésimé Extra Brut, Burgundia, Francja
DANIE GŁÓWNE
– Duszona cielęcina , chrust ziemniaczany, brukselka z jabłkiem
wino: Champagne Philipponnat Royal Réserve Brut, Szampania, Francja
DESER
– Różane zabaglione, miodowa kruszonka
wino: Mount Hermon Moscato, Galilea, Izrael
KOSZT: 295 zł/os.
Rezerwacja i dodatkowe informacje:
tel. 577 979 791
mail: info@kaczkaiwino.pl